Warenhuisketen Hudson’s Bay sluit eind dit jaar zijn winkels in Nederland. Dat meldt het FDop basis van documenten die in het bezit zijn van de krant.

“Vanwege de langdurig financieel onhoudbare situatie hebben de aandeelhouders in HBC besloten de verdere financiering in HBC te staken en de winkels in Nederland te sluiten per eind 2019”, staat in een brief die is verstuurd namens Hudson’s Bay Company, de eigenaar van de Nederlandse winkels van de keten.

Voor de ruim 1400 medewerkers van Hudson’s Bay in Nederland wordt volgens de krant collectief ontslag aangevraagd. Een sociaal plan zou in de maak zijn.

Verlies

Het van oorsprong Canadese Hudson’s Bay opende in september 2017 zijn eerste Nederlandse vestiging in Amsterdam. Ondertussen heeft het bedrijf vijftien filialen in Nederland, veelal in panden waarin vroeger V&D zat.

De warenhuisketen heeft het al lange tijd moeilijk in Nederland. Verkoopcijfers vallen tegen en winkels draaien verlies. In aprilmeldde een Duits zakenblad op basis van interne documenten dat het zo slecht ging dat “een sluiting of faillissement later dit jaar de economisch zinvolste oplossing” zou zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *